Curlsys-logo

Ken jij deze kniptechniek voor krulhaar al? Curlsys…..

Krullen? Voor de één een pretje voor de ander een ramp. Het lijkt, of je er weinig aan behoeft te doen, maar niets is minder waar. Krulhaar is van zichzelf droog haar en gaat snel aan de uiteindes pluizen. Als je eindelijk je kapsel een beetje op orde hebt en je gaat met vochtig weer naar buiten: KROES!  Vaak wordt het haar uitgedund waardoor er nog meer volume ontstaat, soms wordt er een mes gebruikt om het haar te ‘slicen’ waardoor de eindjes weer pluiziger worden. Regelmatig wordt er net in een verkeerd stukje van je krul geknipt waardoor er geen mooie val meer in die lok zit…

De kapper droogt na de behandeling je haar en dan ziet het er nog redelijk uit. Maar als je thuis je haar wast, schrik je je rot. Van alles ga je kneden, van wax tot krullenolie van de toko of de black hair dresser, two fase spray om je lokken weer te ‘bundelen’ of Twist Around Spray om weer driedimensionale krullen te krijgen. Een paar jaar geleden kwam ik via het krullenforum (bestaat helaas niet meer ) in aanraking met een nieuwe kniptechniek voor krullen: Curlsys.

Hier vind je een filmpje over de techniek.

Wat is Curlsys?

Deze kniptechniek is ontwikkeld door de Schot Brian McLean die met zijn vrouw Waltraud, in Stuttgart woont. Ook hebben zij een nieuwe permanent-wikkel-techniek, de ‘normale’ wikkel-techniek stamt uit 1910, ontwikkeld: de Supercurl. Bij een gewone knipbeurt pakt de kapper een bundeltje haar en knipt dit vervolgens recht af of knipt het in. Bij de Curlsys-methode pakt de kapper een bundeltje haar, wat al van nature bij elkaar hoort, en knipt dit met een speciale schaar in een curve. Hairchange noemt hij het overigens: halve maantjes. resultaat :